Jdi na obsah Jdi na menu

Víkend v Irsku-Dublin + Drogheda

26. 10. 2016

Letenky

Letenky kupovány u společnosti Ryanair, cena za zpáteční letenku 1350 Kč, odlet  v pátek v 17.40, Prahy, zpět pak 15.40 z Dublinu.

 

Doprava

Přímo z  letiště jede do Droghedy jede bus (100X), cesta trvá cca 35 min a jezdí zhruba každou půlhodinu, cena 7 Eur, lístek jsme koupili v automatu na zastávce.

Z Droghedy do Dublinu jsme využili vlak, krásná trasa s pěknými výhledy na pobřeží, vlak jezdí také poměrně často, zpáteční jízdenka stála 14 Eur, takže cesta Drogheda- Dublin vychází také na 7 Eur. Doba jízdy byla hodinu, jezdí i expres, ten jede jen 36min (možná bude dražší).

Po Droghedě a Dublinu jsme se pohybovali pěšky.

 

Ubytování

Hotely v Dublinu se mi zdály dost drahé, nakonec jsme se rozhodli pro Droghedu, s tím, že sobotu celý den strávíme prohlídkou Dublinu a v neděli si projdeme Droghedu.

Pěkné a útulné  pokoje, velmi chutná, domácí snídaně, dobře fungující wifi. Penzion je udělaný z rodinného domu, celkem cca 5 pokojů. Na vlakovou stanici jen zhruba deset min. chůze.

orley house

 

 

Počasí

Vyšlo nám. Tepleji, než v Praze, 12-15C, polojasno, někdy až zataženo, ale ani chvíli nepršelo, takže spokojenost.

 

 

Naše dojmy

Zpětně hodnotím rozhodnutí ubytovat se v Droghedě velmi dobře, ubytování je mnohem levnější než v Dublinu, doprava do Dublinu častá a cenově přijatelná, výhodou je i výborná dostupnost letiště.

Dublin je klasika, mám jej raději  než Londýn, za den jsme prošli centrum, dali pintu piva v Temple baru a stihli prohlídku v pivovaru Guinness.

Pivovar Guinness- zajímavé, líbil se nám, celkem sedm pater, interaktivní muzeum zabudované do budovy bývalého pivovaru (spousta původních strojů a konstrukcí je ponechána v interiéru), cena 20Eur, v ceně jedno pivo. Negativum byla fronta  na cca 40min a davy lidí vevnitř. Lístky jdou koupit online (tím se výrazně předběhne  fronta).

Drogheda- menší a příjemné město, centrum se dá projít za cca 2 hodinky. V blízkosti je dalších několik zajímavých věcí, které jsme nestihli.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dublin+Drogheda - říjen 2016