Jdi na obsah Jdi na menu

Týden na Gran Canarii

25. 5. 2019

Úvodem

Jak už je naším zvykem, chtěli jsme využít jeden z květnových svátků k výletu.Volba nakonec padla na ostrov, kde Denča byla jen jednou, a to opravdu jen na skok.

Nakonec jsme vybrali lepší hotel a zájezd na týden s all inclusive, s odletem z Vídně, cestovní kancelář TUI, kupováno   přes Student agency, která dává parkování na letišti zdarma.

Odlet byl v sobotu ve 13.15, zpět pak  další sobotu z  Gran Canaria v 19.15

 

Doprava

Poté, kdy jsme se přecpali v salónku ve Vídni v očekávání hladoletu jsme byli mile překvapeni  slušným cateringem, a to  včetně chutného  teplého jídla (výběr ze dvou variant), hodinu před přistáním přišel byl podáván  ještě lehký snack .

Doba letu tam 5 hodin a zpět dokonce 4:40.

 

Doprava v místě

Měli jsme pronajaté auto- už z letiště a  na celou dobu pobytu, nevyužili jsme tedy transfer k hotelu od cestovní kanceláře.

Autopůjčovnu  Cicar máme na Kanárech už vyzkoušenou, booking je online bez použití platební karty, platba až na místě, žádné šílené depozity (max na benzín) a hlavně kompletní pojištění s nulovou spoluúčastí.

Cena za celý týden byla příjemných 108 EUR.

Benzín je dlouhodobě na Kanárských ostrovech levný, cena je kolem  1 Eura.

 

Ubytování

Hotel RIU VISTA MAR  - jedná se o ubytování s krásným výhledem na oceán v podstatě z každého pokoje, all inclusive kvalitní, hotel je umístěn na útesu, chce to auto, parkovat zdarma je možné tak 400 metrů od hotelu, nebo alternativně za 7 EUR kryté garáže hotelu.

 

Počasí

Bylo parádní, polojasno až skoro jasno, teplo i v horách, občas mírný vítr, teploty přes den 23-29 C, večery teplé, teplota moře 21C, stihli jsme koupání každý den.

Večery byly také teplé.

 

Naše postřehy

-Určitě doporučujeme půjčit auto.

-Krásné vnitrozemí, velmi pěkná je cesta, od Puerto Mogán přes Mogán (projedete kolem zrekonstruovaného mlýnu-vstup zdarma) za Mogánem dále uhnout z  GC 200 do hor, kolem borovicemi obklopené uměle vytvořené vodní nádrže Las Niñas, kde najdete hezké piknikové místo a spoustu turistických stezek.

 

-Roque Nueblo- velmi pěkná trasa, od parkování cca max 30min, krásné výhledy na rozeklané hory, skály a celý ostrov až k Tenerife a sopce Teide.

 

-Severovýchod ostrova je výrazně zelenější.

 

-Velmi pěkná zastávka je botanická zahrada Jardin Canaria, vstup zdarma, šli jsme horním vchodem, je zde spousta tras, lidí bylo málo, hezké místo, návštěvu určitě doporučujeme, dobře to jde spojit s calderou Bandama- hluboký kráter, jde sejít dolů, případně je trasa i po obvodu.

 

-Duny Maspalomas- pěkné místo na pozorování dun je u hotelu Riu Maspalomas, dá se odtud projít přes duny k moři, je tady vyhlídka, v podvečer, před západem slunce ideální  místo.

 

-Tejeda- krásná horská vesnička, autem cca 15 min od parkoviště, kde se jde k Roque Nueblo, byli jsme zde už dost pozdě, kolem sedmé hodiny, takže klid, je zde vyhlášená cukrárna (pekařství)- velký výběr různých dobrot, často z mandlí, které rostou kolem. Tejeda je moc pěkné místo, výhledy na hory a opravené kanárské domečky, líbilo se mi třeba i více než známější Teror.

 

-Teror- poutní městečko, hezké náměstí, bazilika a typické kanárské domky s dřevěnými balkóny.

 

-Pláž Gui Gui, jde se na ní pěšky z obce Tasartico, cesta nám trvala v obou směrech těsně pod dvě hodiny, je třeba si uvědomit, že abyste k pláži dostali musíte přejít hřeben nad vámi, začínáte na 200 m.n.m, jdete přes cca 550 m.n.m pak dolů k moři na  0 m.n.m, celkem tedy za cestu tam a zpět nastoupáte cca 900 výškových metrů, což odpovídá třeba trase z Pece na Sněžku. Je to samozřejmě v pohodě, nic složitého, ale určitě bych nevycházel třeba v žabkách jen s ručníkem a bez vody. I samotná trasa je hezká a zajímavá, jakmile dosáhnete nejvyššího bodu a začnete scházet k pláži, vidíte už pořád na oceán. Potkali jsme jen jeden pár. Samotná pláž je velmi pěkná, logicky málo lidí, (přístupná je  jen pěšky a lodí) pod skálou je i stín, bylo to naše nejhezčí koupání na Gran Canarii. Hodně průvodců doporučuje jít brzy ráno, ale stačí klidně v deset, nebo i odpoledne, sebou určitě dost vody.

 

-Další pláže, kde jsme se koupali:

Playa Amadores- tahle pláž je hezká, ale lépe vypadá z výšky z útesu, než když na ní jste, hodně lidí, slunečníků....voda klidná, žádné vlny, dobré na plavání.

Playa Taurito- přestože v oblasti je dost hotelů, moc lidí na pláži nebylo, taková normálka, tmavší písek ( dost se rozpálí), v zimě asi jedna s nejlepších možností z hlediska počasí.

Playa Cura- vcelku hezká pláž, dopoledne a ve všední dny i málo lidí, měli jsme ji kousek od hotelu, byli jsme dvakrát.

Playa Tauro- trochu méně lidí, jeden bar, klidnější, dá se přejít odsud na Playa Cura.

Playa Las Canteras* Městská pláž v Las Palmas, hodně místních, dobrá atmosféra, ideální spojit s návštěvou hlavního města ostrova.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Gran Canaria- květen 2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

attexttum - better cialis levitra

28. 4. 2021 21:50

<a href=https://vslevitrav.com/>cheapest levitra 20mg