Jdi na obsah Jdi na menu

Prodloužený víkend na Ibize a Formenteře

12. 5. 2017

Úvodem

Trochu pozdě jsem začal řešit, kam se podíváme na prodloužený víkend  na  jeden ze státních svátků v květnu. Nakonec jsme skončili u německých cestovek a už podruhé využili agenturu Nacesty a koupili zájezd  na Ibizu, zájezd pořádala CK Neckermann.

U těch německých cestovek je docela vysoká variabilita termínů a počtů dnů, pokud člověk chce jet za týden až tři k moři a letenky už jsou vysoko, tak to stojí za omrknutí.

Chtěli jsme pěkný hotel, takže jsme si připlatili a vybrali jeden z nejlépe hodnocených, celková cena  ( 4* hotel all inclusive a letenka) 280 Eur na osobu.

odlet 5.5. v pátek v  5.50  ráno z Mnichova , zpět pak v pondělí  8.5. v 15.00 z Ibizy, tedy téměř 4 dny u moře a pouze jeden den dovolené.

 

Doprava

MUC- IBZ, doba letu 2 hodiny 10 min, tam Condor, zpět Niki, žádný bezplatný catering. Na místě jsme měli půjčené auto, které jsme přebírali a vraceli na letišti, šetřili jsme tedy i čas (v ceně zájezdu byl jinak samozřejmě transfer).

auto- vybral jsem nakonec půjčovnu  Record go, http://www.recordrentacar.com,  trochu vyšší cena 29 Eur/den, byla vyvážena nulovou spolúčastí, depozit pouze 54 Eur za benzín, auto jsme měli benzínovou  fiestu.

 

Ubytování

Hotel Occidental Ibiza (dříve se jmenoval Barceló Pueblo Ibiza), pěkný pokoj s balkónem, krásná koupelna s dešťovou sprchou, pohodlné postele, wifi i na pokoji

Strava dobrá, dostatečný výběr a kvalita odpovídající 4* hotelu

https://www.tripadvisor.cz/Hotel_Review-g673348-d237048-Reviews-Occidental_Ibiza-Sant_Josep_de_Sa_Talaia_Ibiza_Balearic_Islands.html

 

Počasí

Vyšlo nám skvěle, letní teploty přes den kolem 25C, většinou téměř jasno, večery taky vcelku teplé, ale ne tropické. Moře na začátku sezóny samozřejmě  osvěžující, ale koupat se dalo.

 

Naše Dojmy

-Určitě doporučuji půjčit auto a jezdit po ostrově, z pláží je hodně fotogenická  Comte, ale záleží na počtu lidí, teď na začátku května paráda, ale v plné sezóně dojem z ní zkazí asi davy lidí..

-pěkný výlet je k věži :Torre de Savinar, krásné výhledy na ostrovy Es Vedra, současně je hezká procházka i  po pobřeží na útesech, a to kousek na sever od této věže, tahle část pobřeží je moc pěkná a moc lidí jsme tam nepotkávali

-Velmi pěkné je hlavní město Eivissa, zvláště jeho stará část ohraničená hradbami, pěkné výhledy, úzké uličky, ideální na odpolední a podvečerní výlet

-Formentera- lodní doprava na ní je docela drahá, na místě je pak asi nejlepší variantou půjčit kola ( cca 10 Eur na den+ depozit 10Eur), kola se půjčují hned v přístavu, my jsme po projížďce po  ostrově zakotvili na Playa Migjorn, tady doporučujeme navštívit i známý Blue bar

 

Náhledy fotografií ze složky Ibiza+ Formentera- květen 2017