Jdi na obsah Jdi na menu

Seychely- Sainte Anne,červen 2016

16. 6. 2016

Trasa

Využil jsem docela známou a dlouhotrvající chybu a koupil letenky z Milána na Seychely s jedním relativně schůdným přestupem  (cca 3hodiny) v Adis Abeba, přesvědčila mě především skvělá cena -cca 6500Kč

trasování : MXP-ADD-SEZ, zpět pak SEZ-ADD-FRA-MXP (Frankfurt byl pouze technickým mezipřistáním pro výstup cestujících, kteří končili v Německu).

odlet v pátek ve 23.00, na Seychelách přistání po 15.hodině v sobotu

zpět pak ze Seychel v 17.20 a v Miláně v 7.20 v neděli,

Jako přískok do Milána jsme využili Easyjet.

Jedná se o relativně rychlou a pohodlnou cestu na Seychely, let do ADD trvá něco kolem 6,5 hodiny, poté z  ADD na SEZ už jen cca 3,5hodiny.

Ehiopianairlines servis- na obou segmentech je teplé jídlo, při letu via FRA byly jídla dvě (večeře a snídaně), servis bych hodnotil jako standardní, nepřekvapí, nepotěší, prostě průměr. Ze čtyř segmentů byly tři poloprázdné lety, takže jsme obsadili každý trojku, a to bych hodnotil velmi pozitivně :-).

 

Ubytování

Protože jsme výlet spojili se svatbou, tak jsme to pojali odpočinkově a dopřáli si trochu luxusu a zvolili hotel Sainte Anne. Ten je umístěný na privátním ostrově, pouze 87 vil, v rozlehlém areálu jsou tři restaurace, žádné auta a vzhledem k velikosti -cca 220hekterů i minimum turistů.

Hezké video z hotelu je třeba zde:

https://www.youtube.com/watch?v=7Ibt7NOvL2Q

sainte-anne-resort

Protože se jednalo o svatbu, tak jsme nakonec využili CK-Blue Marlin (na pobyt a zajištění formalit kolem obřadu, letenky jsme měli zvlášť)

http://www.bluemarlin.cz/

Spolehlivá komunikace, dobrá znalost místa, vše bylo tak, jak jsme si domluvili, takže cestovní kancelář,  můžeme doporučit.

 

Pár našich poznatků k samotnému ubytování a místu

-Skvělá gastronomie, čerstvé džusy, spousta ovoce, vždy několik druhů ryb a několik druhů dalších mas, vše dobře ochucené, dobré vína

-žádné tlačenice, obsazených bylo vždy jen pár stolů

-kromě hlavní restaurace, se lze také najíst v  Le Robinson a Le Mount Fleuri, hotel uvádí, že se jedná o další dvě restaurace, ale v podstatě jde o jednu kuchyni s dvěma místy servírování (na pláži a v patře). Zde se musí stůl rezervovat, v rámci all inclusive je Le Mount Fleuri zdarma a u Le Robinson by měl být za nějaký poplatek (nám to dali zdarma jako svatební večeři). Le Robinson bych vyzdvihl, moc pěkná atmosféra, stůl na pláži, pár metrů od moře, sedí se vedle sebe, jídlo parádní.

-ubytování, měli jsme základní vilu bez bazénu, vkusná a  prostorná, skvělá je venkovní koupelna s dešťovou sprchou a zastřešené venkovní posezení, pokud to stojí takový majlant, člověk už hledá i drobné vady, oprýskaná dlažba, občas by to chtělo třeba něco přetřít. Myslím, že třeba před pěti lety to byla bomba, teď už" jenom" super.

-Každý den donesli dvě litrové vody na pokoj, úklid velmi dobrý, během dne když byl člověk pryč, vyměnili ručníky (asi tak osm jich bylo :-)  ) i několikrát.

-V rámci all inclusive byly zdarma i vodní sporty, dobře vybavení fitko, šnorchlovací výlety, apod....

 

Pláže

-hotel má dvě velké pláže, minimálně jedná z nich je vždy pěkná a naklizená, ne té druhé můžou být řasy, to byl i náš případ.

Ať jsme přišli na pláž v jakémkoli čase, tak počet lidí byl cca 0-30, což řekněme na 700metrů je super. Byl docela významný odliv, takže pokud byl, tak se na šnorchlování, nebo plavání muselo kus popojít (probrodit- voda po kolena). Viděli jsme rejnoky, malého žraloka...

Voda opravdu teplá 28-30C

 

Počasí

Docela proměnlivé, co se týče oblačnosti, ale stálé ve vztahu k teplotám, přes den 27-31C, v noci jen o malinko 2-3C chladněji. Polojasno až zataženo, několikrát nám i zapršelo (krátké přeháňky, někdy i intenzivní)...prostě tropy.

 

Svatba

Paráda, žádný stres, jen pohoda,  vybere se místo (pláž), výzdoba, dort, čas.. vše bylo komorní, příjemné a vyšlo to na jedničku

 

Naše dojmy

-Skvělé místo, pokud jde o líbánky, nebo svatbu

-Je to drahé, ale fakt minimum lidí, žádná masovka, jako třeba svatby na MRU, i ubytování v těch vilách tomu dává takový soukromější dojem, proti klasickému hotelovému ..

- rozlehlý areál, pokud se vám nechce chodit, popovezou váz zdarma golfovým vozítkem :-)

 

-

 

 

Náhledy fotografií ze složky Seychely-červen 2016